четвъртък, 20 октомври 2011 г.
Кюфтета от печени червени чушки
Цяло лято ме тормози мисълта „ Какво ще стане, ако от печени червени чушки се направят кюфтета вместо чушки бюрек”.
И сега, когато има изходен материал колкото си искаш, а старателните домакини като мен седят край чушкопека неуморно, осъществих тази идея.
Продукти:
5-6 големи печени червени чушки
200 гр. натрошено сирене
2 яйца
1 малка глава лук
2 скилидки чесън
5-6 супени лъжици брашно
2 супени лъжици олио
2 супени лъжици кисело мляко
Щипка сода бикарбонат
Малка китка магданоз
Сол и черен пипер на вкус
Мазнина за пържене
Приготовление:
Печените чушки се смилат на по-едри парченца.
И вместо да се прави лютеница, както постъпват нормалните хора, домакинята смесва изходния продукт с яйцата,
натрошеното сирене, брашното и олиото.
Добавят се нарязаният лук, магданоз и пресованият чесън.
Подправя се със сол и черен пипер на вкус.
Количеството сол се определя от това колко е солено сиренето.
Във вряща мазнина се изсипва със супена лъжица от сместа.
Пържат се от двете страни.
Готовите кюфтета от печени червени чушки се сервират с млечен-чеснов сос с копър.
Заключение: Кюфтетата са много приятни и се различават на вкус от чушките бюрек. Определено ми харесаха студени.
Млечно-чесновият сос е просто задължителен. Както и чаша добре изстудена бира.
Наздраве и да ви е сладко.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар