четвъртък, 20 октомври 2011 г.

Кюфтета от печени червени чушки


Цяло лято ме тормози мисълта „ Какво ще стане, ако от печени червени чушки се направят кюфтета вместо чушки бюрек”.
И сега, когато има изходен материал колкото си искаш, а старателните домакини като мен   седят край чушкопека неуморно, осъществих тази идея.


Продукти:
5-6 големи печени червени чушки
200 гр. натрошено сирене
2 яйца
1 малка глава лук
2 скилидки чесън
5-6 супени лъжици брашно
2 супени лъжици олио
2 супени лъжици кисело мляко
Щипка сода бикарбонат
Малка китка магданоз
Сол  и черен пипер на вкус


Мазнина за пържене


Приготовление:
Печените чушки се смилат на по-едри парченца.
И вместо да се прави  лютеница, както постъпват нормалните хора, домакинята  смесва изходния продукт с яйцата,
натрошеното сирене, брашното и олиото.
Добавят се нарязаният лук, магданоз и пресованият чесън.
Подправя се със сол и черен пипер на вкус.
Количеството сол се определя от това колко е солено сиренето.
Във вряща мазнина се изсипва със супена лъжица от сместа.
Пържат се от двете страни.
Готовите кюфтета от печени червени чушки се сервират с млечен-чеснов сос с копър.


Заключение: Кюфтетата са много приятни и се различават на вкус от чушките бюрек. Определено ми харесаха студени.
Млечно-чесновият сос е просто задължителен. Както и чаша добре изстудена бира.
Наздраве и да ви е сладко.

Няма коментари:

Публикуване на коментар