Продукти:
1 средноголяма глава броколи
250 гр рикота или извара
1/2 (200 гр.) опаковка майонеза
1-2 супени лъжици кисело мляко
3 скилидки чесън
сол и черен пипер на вкус
1 чаена лъжичка горчица
Приготовление:
Главата броколи се сварява и се отцежда.
Намачква и се с ръчна преса и се оставя да се охлади.
Трябва да се усещат малки парченца от зеленчука.
Пасира се рикотата с киселото мляко, докато се получи гладка смес.
Добавят се майонеза, горчица и пресованият чесън и се разбърква добре.
Прибавя се намачканото броколи.
Подправя се със сол и черен пипер.
Дипът се поднася охладен.
Много ми харесва, Ели :) и по случайност имам глава броколи в хладилника. Ако си вдигна задника от бюрото, ще направя тази разядка, тъкмо за празника утре ще разнообразим салатите :)
ОтговорИзтриванеМного апетитно и изкушаващо предложение, Ели -
ОтговорИзтриванелюбими съставки в интересна комбинация.
Благодаря, поздрави за теб и хубав празник!
Диди, Пепи, много се радвам, че ви харесва рецептата.
ОтговорИзтриване